ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ

spermategxysiΠολλές φορές, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπογονιμότητας σε ζευγάρια που δεν μπορούν να συλλάβουν, δεν ανευρίσκεται κανένα αίτιο υπογονιμότητας.

Οι σάλπιγγες είναι βατές και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων εντός του φυσιολογικών ορίων από πλευράς αριθμού κινητικότητας και μορφολογίας.

Σε αυτά τα ζευγάρια,που δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε καμμιά αιτία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, πριν την εξωσωματική γονιμοποίηση, που είναι και η τελευταία λύση, την σπερματέγχυση την κλασσική IUI ή μέθοδο ΙUI-FSP.

Πρόκειται για μια μέθοδο ιδιαίτερα αποτελεσματική, κατά την διάρκεια της οποίας η γυναίκα λαμβάνει, αφ’ενός μεν, μικρότερες ποσότητες φαρμάκων σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση, αφ’ετέρου δε υφίσταται μικρότερη ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση.

Κατά την σπερματέγχυση αφού γίνει η κατάλληλη επεξεργασία του σπέρματος γίνεται η τοποθέτηση του με ειδικό καθετήρα εντός της μήτρας.

Όταν ο αριθμός των σπερματοζωαρίων δεν είναι αρκετός, μπορεί να γίνουν δύο συλλογές σπέρματος (pooling), η μια στην αρχή του κύκλου και η άλλη την ημέρα της σπερματέγχυσης, με σκοπό την μεγιστοποίηση της ποσότητας του δείγματος.

Συνήθως πραγματοποιούμε 4-6 σπερματεγχύσεις πριν οδηγηθούμε σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Όλη η διαδικασία παρακολούθησης της ελεγχόμενης  διέγερσης της ωοθυλακιορρηξίας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης πραγματοποιείται στο ιατρείο μας από τον ίδιο τον κ. Καλογήρου με την προσωπική του  φροντίδα.

Η διαδικασία της σπερματέγχυσης αλλά και της εξωσωματικής - ωοληψία εμβρυομεταφορά γίνεται από τον ίδιο τον κ. Καλογήρου στο τμήμα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής της ΡΕΑ Μ/Γ κλινικής

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο και λάβετε τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του ιστότοπου μας και πολλά άλλα ενδιαφέροντα νέα που αφορούν όλα τα γυναικολογικά θέματα με την προσωπική επιμέλεια του Γυναικολόγου Ιωάννη Καλογήρου

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ    12:00 - 20:00 (Αθήνα)
ΤΡΙΤΗ  10:00 - 18:00 (Αθήνα)
/ 15:00-20:00 (Π.Φάληρο)
ΤΕΤΑΡΤΗ  12:00 - 20:00 (Αθήνα)
ΠΕΜΠΤΗ  12:00 - 20:00 (Αθήνα)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11:00 - 18:00 (Αθήνα)
ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Υπολογισμός Τοκετού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Βασ.Σοφίας & Δ. Αιγινήτου 4
    Αθήνα, (Στ.Μετρό Μέγαρο Μουσικής) 


  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  210 7220629

  Μαίες: 6971909090, 6983200800

  FAX: 2107245425