Νέο δερματολογικό & ουρολογικό τμήμα

Γυναικολογία

Αρχική / Γυναικολογία

ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εφευρέθηκε από τον Γεώργιο Παπανικολάου το 1928 και αφορά τη λήψη κυττάρων από την επιφάνεια του τραχήλου της μήτρας και τα άνω τμήματα του κόλπου.

LASER ΚΟΛΠΟΥ

Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών στην εμμηνόπαυση παρουσιάζουν ατροφία κόλπου ,πόνο στην επαφή και ήπια ακράτεια.

THIN PREP

 

Το thin prep είναι μία κυτταρολογική τεχννική υγρής φάσης, η οποία πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1996 στις Η.Π.Α.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στις αναπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες το 10% των γυναικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μαζικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας λαμβάνουν παθολογικό αποτέλεσμα στο τεστ Παπανικολάου.

ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η κολποσκόπηση είναι μια διαδικασία που επιτρέπει την πιο λεπτομερή εξέταση του τραχήλου με τη χρήση ενός ειδικού μικροσκοπίου που λέγεται κολποσκόπιο.

ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ

Το ενδομήτριο είναι ο βλεννογόνος χιτώνας της μήτρας και απαντά στη δράση των ορμονών κατά τη διάρκεια του εμμηνορυσιακού κύκλου.

Συνεργασίες

ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Εφευρέθηκε από τον Γεώργιο Παπανικολάου το 1928 και αφορά τη λήψη κυττάρων από την επιφάνεια του τραχήλου της μήτρας και τα άνω τμήματα του κόλπου.

ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ

Φυσιολογική… διαρροή

Γελάσατε, βήξατε, φτερνιστήκατε και «ξέφυγαν» λίγα ούρα;

ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Είναι η εξέταση των ενδοκοιλιακών οργάνων που γίνεται με μια λεπτή κάμερα που τοποθετείται μέσα από μία τομή 1 εκ. διαμέσου του ομφαλού.

ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ

Το Σύνδρομο των  πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι μια πάθηση η οποία μπορεί να επηρεάσει τον εμμηνορρυσιακό  κύκλο μιας γυναίκας…

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο στην εξέλειξη της ζωής της γυναίκας, ορίζεται ως η παύση της εμμήνου ρήσεως, δηλάδη, της περιόδου.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ

Ο γυναικολογικός υπέρηχος είναι μία μη επεμβατική,  απεικονιστική μέθοδος, ανώδυνη για την γυναίκα. Λειτουργεί στέλνοντας ηχητικά κύματα…

ΑΡΘΡΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ