Αισθητικές Επεμβάσεις με Χρήση Laser

Χαλινός ονομάζεται η πτυχή του δέρματος που συνδέει τη βάλανο με το κύριο σώμα του πέους. Όταν ο χαλινός είναι κοντός σε μήκος τότε η κατάσταση αυτή καλείται βραχύς χαλινός.

 

Ο βραχύς χαλινός σε κατάσταση ηρεμίας του πέους δεν προκαλεί κάποιου είδος πρόβλημα ή σύμπτωμα. Σε στύση όμως προκαλεί αίσθημα πόνου και σε περίπτωση που είναι ιδιαίτερα βραχύς, προκαλεί συνεχόμενα κάμψη της βαλάνου. Κατά συνέπεια, η ερωτική επαφή καθίσταται αρκετά επώδυνη και μπορεί να προκληθεί και αιμορραγία λόγω ρήξης.

 

Η διατομή του βραχέως χαλινού με τη χρήση laser γίνεται με τοπική αναισθησία, διαρκεί λίγα λεπτά και κυρίως δεν απαιτείται η τοποθέτηση ραμμάτων, όπως γίνεται με τις παραδοσιακές μεθόδους. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο, λόγω της εξαιρετικής επούλωσης που προσφέρει το laser και ο ασθενής επανέρχεται σχεδόν άμεσα στη σεξουαλική του ζωή.

 

Φίμωση ονομάζεται η κατάσταση κατά την οποία η ακροποσθία, το δέρμα δηλαδή που καλύπτει τη βάλανο του πέους, είτε είναι στενή είτε έχει κλείσει και αφήνει μια μικρή δίοδο για την έξοδο των ούρων.

 

Η φίμωση έχει ως αποτέλεσμα η ακροποσθία να μη μπορεί να τραβηχτεί προς τα πίσω, ώστε να αποκαλύπτεται πλήρως η βάλανος είτε όταν το πέος βρίσκεται σε ηρεμία είτε σε στύση.

 

Η φίμωση μπορεί να είναι συγγενής ή να είναι επίκτητη, δηλαδή να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της ζωής ενός άνδρα. Μπορεί να προκληθεί από φλεγμονές της βαλάνου και της ακροποσθίας, από τραυματισμό κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής καθώς επίσης μπορεί να είναι αποτέλεσμα συστηματικής νόσου, όπως του σακχαρώδους διαβήτη.

 

Η φίμωση μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, επώδυνη στύση, υποτροπιάζουσες τοπικές φλεγμονές, αδυναμία ούρησης σε τέλεια απόφραξη ακόμα και νεόπλασμα πέους σε σπάνια όμως ποσοστά.

 

Η βασική αντιμετώπιση της φίμωσης είναι χειρουργική και πραγματοποιείται είτε πλαστική ακροποσθίας είτε περιτομή. Η χειρουργική διαδικασία με χρήση laser γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι αναίμακτη, διαρκεί λιγότερο σε σχέση με τις συμβατικές χειρουργικές τεχνικές και προσφέρει στον ασθενή ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στην καθημερινότητά του.